Kikare.org: en guide för att köpa kikare

Rösta på denna artikel

av Jumelles.com

Uppdaterad den: 18 februari 2023

Vill du köpa en ny kikare? Du har kommit till rätt ställe. Vi har tagit fram den här guiden med det enda syftet att hjälpa dig. Du kan lätt gå vilse bland de många modeller och märken av kikare som finns på marknaden.
Letar du efter kikare för safari? Ornitologi? Eller för barn? … Vi kommer att diskutera i detalj allt du behöver veta innan du gör ett köp. Vi kommer också att presentera våra bästa val för i år. Du får även veta var du ska köpa din kikare beroende på din budget och dina behov.
Kort sagt, all användbar information kommer att samlas i den här artikeln.

Kvinnliga tvillingar

Tekniska egenskaper: inzoomning på grunderna

Låt oss gå rakt in i sakfrågan. Oavsett vilket användningsområde kikaren har är de tekniska egenskaperna alltid den första punkten att ta hänsyn till.

1. Förstoring

Kikare 10 x 50 eller 12 x 30? Oavsett vilken kikare du köper hittar du alltid sådan information på produktdatabladet. Den första siffran är den så kallade förstoringsfaktorn. Enkelt uttryckt är detta zoomindikatorn. Med en kikare på 10 x 50 kan du se ett objekt tio gånger närmare. Ett objekt som står på 100 meters avstånd kommer därför att se ut som om det bara är 10 meter bort.
När du har upplevt detta kommer du förmodligen att tänka att du behöver en kikare med hög förstoring. Observera att kikare med en förstoring på mer än 12x kräver ett stativ. Varför? Skakningseffekterna är mycket betydande över en förstoring på 12x. Särskilt om du planerar att titta på rörliga objekt. Handtagen kommer att skaka, vilket också gör att bilderna skakar. Hur väljer man då rätt förstoring?
Den genomsnittliga förstoringsfaktorn är 7x. Detta bör vara tillräckligt för alla användningsområden utomhus. Inomhus kan du dock välja en 5x kikare som mest. För att se föremålen mer detaljerat rekommenderas en förstoring på 10x. Numera erbjuder märken även kikare med variabel förstoring. Dessa är 15-45×50, 15-45×60 etc. 15-45 betyder att du kan justera förstoringen från 15x till 45x.
Du vet nu vad det första talet betyder. Hur är det med den andra siffran?

2. Linsdiameter

Den andra siffran anger diametern på objektivet eller närmare bestämt på kikarens frontlins. Detta tal uttrycks i millimeter. Kvaliteten på den bild som erhålls med en kikare beror på linsens diameter. Hur fungerar det? Ljuset kommer in genom linsen. Ju bredare den är, desto ljusare är den, så att bilden blir tydlig. Detta antal bör väljas beroende på var du ska använda kikaren. På en mörk plats bör du föredra en kikare med stor diameter.
Så ska du alltid välja kikare med stor diameter? Nej, inte nödvändigtvis. Bilderna blir tydligare med en stor lins, men kikaren blir tung och otymplig. Det är till exempel ingen idé att välja en stor lins om du huvudsakligen använder kikaren på dagen.
Kort sagt, storleken på frontlinsen har betydelse för hur kikaren hanteras. Genom att ta hänsyn till denna information kan du bestämma vilken typ av lins som passar din användning. Vi rekommenderar en lins mellan 32 och 42 millimeter för dagtid. Större linser krävs för observationer nattetid.

3. Ögoncirkelns eller utgångspupillens diameter

Denna diameter erhålls genom att dividera linsens diameter med förstoringsfaktorn. Normalt ligger detta värde mellan 2 och 7 millimeter. Men vad betyder den egentligen?
Utgångspupillen är den lilla cirkel av ljus som du kan se på baksidan av kikaren. På en kamera motsvarar den det som kallas bländare. Diameteren på okularcirkeln definierar den maximala mängden ljus som kan tas emot när man tittar genom kikaren. Det är alltså en faktor som avgör hur bekvämt det är att observera.
När du köper en kikare ska du se till att utgångspupillen har en diameter som ligger mycket nära pupillen på ditt öga. I allmänhet mäter pupillen cirka 7 mm hos ett barn, 6 mm hos en vuxen under 50 år och cirka 4 mm hos personer över 50 år. Ta hänsyn till din ålder för att se vilken diameter som är bäst för dig.
Det bör också noteras att diametern på en människas pupill förändras beroende på hur mycket ljus den får. Pupillen är mindre under dagen. Den blir större på natten eller när det är mindre ljus. En person under 50 år som inte har några problem med ögonen har en pupilldiameter på 2 till 3,5 mm under dagen. Diametern kan variera från 4 till 6 mm tidigt på morgonen och i månskenet. På natten kan diametern uppgå till 7,3 mm. Man bör dock också ta hänsyn till hur länge kikaren används när man väljer ögoncirkelns diameter.

4. Skymningsindex och luminositetsindex

Följande två ledtrådar är användbara för att avgöra vilken typ av kikare som används på dag eller natt. Luminositetsindexet erhålls genom att beräkna kvadraten på utgångspupillens diameter.
Till exempel är luminositetsindexet för en kikare 10 x 50 (50/10)2 = 25. Ju högre värde, desto mer ljus absorberar kikaren. En 7 x 50-kikare är därför ljusare än en 10 x 50-kikare. Varför? En 7 x 50 har ett ljusstyrkeindex på 50.
Skymningsindexet är ett värde som definierar kikarens effektivitet i svagt ljus eller på natten. För att få fram skymningsindexet beräknar du roten av förstoringsfaktor x linsdiametrar. En kikare 8 x 42 har därför ett skymningsindex på 18,33.

5. Synfält

De flesta användare av kikare känner inte riktigt till innebörden av denna term. Synfältet är den bredd av landskapet som du kan observera med kikaren på ett avstånd av 1000 m. I allmänhet uttrycks synfältet i grader eller meter. Detta värde beror på förstoringsfaktorn. Ju mer du zoomar in, desto mindre blir synfältet. Därför måste du multiplicera förstoringsfaktorn med fältbredden (uttryckt i grader). Om resultatet är större än 64 hör kikaren till gruppen vidvinkelglas. En kikare 10 x 50 med ett synfält på 7° har alltså ett synfält på 70°.

6. Fokuseringssystem

Som du vet är det alltid nödvändigt att fokusera när du använder ett optiskt system. Du måste fokusera din kikare beroende på avståndet som du ska observera dina objekt på. Det finns två typer av fokuseringssystem. Den vanligaste är det centrala fokuset. Inställningen görs med hjälp av en ratt eller en knapp. Det andra systemet är individuell fokusering. Den finns ofta på kikare som är avsedda för vattensporter.

Vilken kvalitet på linser ska man välja för kikare?

Kikarna har alla prismer inuti. Prismerna har till uppgift att ge observatören icke-inverterade bilder. Det finns två typer av prismor: takprisma och Porroprisma. Takprisma är ett nyare system som möjliggör mindre kikare. Porroprisma är också ett äldre system som används vid tillverkning av kikare med hög förstoring.
De objektiv som används för att sätta ihop prismorna spelar en viktig roll för bildkvaliteten. För närvarande används i allmänhet borglas BK-7 och bariumglas BaK-4. De flesta tillverkare av kikare använder BK-7-linser. Denna typ av glas är ekonomiskt fördelaktigt. Kvaliteten på bilderna är tillfredsställande. BaK-4-objektiv är däremot ännu bättre. BaK-4 anses dessutom vara en kvalitetsgaranti. Användningen påverkar alltså priset på kikaren.
Den typ av glas som används för sammansättningen av prismorna anges normalt på databladet. Välj BaK-4-objektiv om du vill ha högkvalitativa bilder. BK-7 rekommenderas däremot för kikare med hög förstoring.
Det finns ytterligare en viktig sak som du bör känna till om glasögon. Observera att glas släpper igenom högst 80 % av ljuset. Detta påverkar bildens kvalitet, särskilt när det gäller kontrast och skärpa. Därför är det nödvändigt att behandla linserna. Men hur fungerar det?
Tillverkarna använder numera en antireflexbeläggning på linserna för att underlätta ljusgenomsläpp. Därför kan du ofta stöta på termer som: fullt multicoated, multicoated, fully coated eller coated. Vi rekommenderar glas med en flerskiktad eller helt miltkoterad beläggning. Undvik obehandlat glas så mycket som möjligt.

Vilken kikare ska du välja om du har glasögon?

Glasögonbärare bör vara uppmärksamma på ett kriterium för bättre användarkomfort. Detta kallas för ”ögonröjning”. För att uttrycka det enkelt, välj en kikare med en ögonavstånd på mer än 15 mm. Det bör noteras att tillverkaren inte alltid nämner information om denna ögonfrihet i produktdatabladet. De flesta användare fäster inte någon vikt vid detta kriterium.
Det finns också kikare med anpassningsbara ögonmusslor. Denna typ av kikare kan hjälpa dig om du bär glasögon. Med detta system kan du justera ögats placering i förhållande till kikarens okular. I allmänhet skiljer sig inställningen av dessa öglor från märke till märke. Vissa tillverkare erbjuder mellanställningar, andra inte. Nästan alla högpresterande kikare har dock anpassningsbara ögonmusslor.

Toppmodell, toppmodell eller mellanklass…

Valet av sortiment beror oftast på din budget. Varumärken försöker alltid erbjuda produkter i alla kategorier. Nikon, till exempel, erbjuder både högkvalitativa kikare och kikare i toppklass. Det finns flera märken som gör samma sak, t.ex. Zeiss, Bushnell, Steiner osv.
Skillnaden mellan dessa serier ligger i själva verket främst i priset. Kikare på instegsnivå kostar omkring 400-600 euro eller mindre. När du väljer kikare ska du alltid ta hänsyn till varumärkets rykte. Försök att läsa användarrecensioner om en produkt innan du lägger den i kundvagnen. Högklassiga kikare kostar också omkring 1 000 euro för 10 x 50-modeller. Kikare i toppklass kan fås för mer än 1 500 euro. Dessa produkter är lämpliga för yrkesverksamma.
Normalt förändras inte produkternas övergripande kvalitet för ett märke, oavsett om kikaren är topp-, medel- eller toppmodell. Det är bara alternativen som ändras. Därför rekommenderar vi att du gör en jämförelse mellan de modeller som finns tillgängliga inom din budget.

Var kan man köpa kikare?

Flera e-handelssajter säljer kikare. Du kan lätt hitta bra kikare på Cdiscount, eBay eller Amazon. Vi har beslutat att endast presentera de kända platserna. Vi föredrar dock Amazon. De produkter som vi kommer att presentera för dig är faktiskt till salu på Amazon.

De olika typerna av kikare

När alla dessa egenskaper är kända är det dags att välja kikare för aktiviteten. Alla dessa punkter har tagits upp så att du lätt kan förstå vilken typ av kikare som passar din verksamhet. Vi kommer att titta på alla typer av kikare som finns på marknaden.

1. Safarkikare

När du åker på safari kan du observera djur i deras naturliga miljö. Ibland är det svårt att se dem. För att du inte ska missa några möjligheter behöver du en bra kikare. Många människor gör misstaget att tro att man behöver en kikare med hög förstoring för en safari. Detta är en missuppfattning, eftersom vi redan har sett att hög förstoring påverkar hanteringen av kikaren. Du kommer aldrig att ha tid att sätta upp stativet för varje observation. För det mesta är djuren i rörelse. Det är inte heller ovanligt att du sitter i en bil i rörelse under observationstillfällena.
Välj 7x eller 8x förstoring. Hur är det med storleken på objektivet? Eftersom safariturer vanligtvis genomförs i dagsljus behöver du inte ett särskilt brett objektiv. Försök att välja ett objektiv som ger tydliga och skarpa bilder. Notera följande siffror: 32, 30, 28 eller 25. En av dessa fyra linser räcker för en safarikikikikare. När det gäller vikten bör du välja en kikare som väger cirka 600 g.
Vi har valt ut tre kikare för dig.

Steiner Safari UltraSharp 8×30

19%
(* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
×
Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

Safari UltraSharp 8×30 är en kikare från Steiner. Med 8x förstoring och 30 mm linsdiameter får du skarpa bilder. Färgerna är mycket mer exakta eftersom Steiner använder högpresterande linser. Safari UltraSharp 8×30 har också ett optiskt system som kallas ”High-Contrast”. Vad är det? Bilderna är enastående med mycket skarpa konturer. Med Sports-Auto-Focus-systemet kan du justera synen på varje lins. Du får skarpa bilder från 20 meter.
Den här kikaren är utrustad med ergonomiska ögonmusslor i silikon. Dessa öglor ger dig en bra komfort. Safari Ultrasharp 8×30 CF väger 611 g. Denna vikt kommer inte att orsaka några problem även om djuren rör sig. Alla delar är gummibeklädda.
På det hela taget är denna kikare en av våra bästa produkter för tillfället. Vi rekommenderar den här modellen utan att tveka.

Points forts
 • Lätt och kompakt;
 • Utmärkt prestanda;
 • Robust och temperaturbeständig (-20°C till +70°C).
Inconvénients
 • Skakningar vid inzoomning;
 • Problem med att ljuset reflekteras av linsen på en mycket solig dag.

Olympus 8×40 DPS-I

17%
Jumelles NIKON A211 7x35 large champs visuel, robuste
119,99 €
99,80 €
(Au: 12 October 2022 11h21 - Détails)
Visa på Amazon *
(* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
×
Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

Här är en annan produkt som är idealisk för dina naturobservationer: den ikoniska Olympus 8×40 DPS-I. Det är en kikare med ett brett synfält. Med sin 65°-vinkel kan du enkelt följa djur som rör sig. Dessutom är den utrustad med ett centralt fokuseringshjul. Du får också ett ultraviolett skydd. Detta innebär att dina ögon alltid är skyddade även om du åker till Afrika under den tropiska solen.
Förutom safarianvändning är denna Olympus 8×40-modell lämplig för nästan alla typer av användning. Varför? Även om det är en modell med Porroprisma är linserna asfäriska och ger skarpa, ljusa och tydliga bilder. Olympus 8×40 DPS-I är slutligen utrustad med ett gummiskydd. Det ger ett bra grepp.

Points forts
 • Snabb justering;
 • Bred synvinkel;
 • Skärpan justeras tack vare den inbyggda dioptrikorrigeringen.
Inconvénients
 • Ganska tungt jämfört med andra produkter i dess sortiment;
 • Skyddskåporna är inte fastsatta på linserna.

NIKON A211 7×35

17%
Jumelles NIKON A211 7x35 large champs visuel, robuste
119,99 €
99,80 €
(Au: 12 October 2022 11h21 - Détails)
Visa på Amazon *
(* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
×
Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

Nikon är ett fantastiskt varumärke som inte behöver någon presentation i optikvärlden. Märket erbjuder flera olika typer av safarikikikikare, men vi har beslutat att presentera NIKON A211 7×35. Skälet är enkelt: denna produkt ger bra valuta för pengarna.
Du kanske undrar om 7×35 är tillräckligt för safariobservationer? Den här kikaren är naturligtvis mer eller mindre liten, men mycket exakt. Linserna har en flerskiktsbeläggning som ger ljusa bilder. Dessutom är synfältet 9,3°. Det är därför en kikare med stor vinkel. Med en utgångspupill på 5 mm är den mycket lämplig för dagtid.
När det gäller greppet har NIKON A211 ett gummerat hölje som ger utmärkt ergonomi.

Points forts
 • Mycket ergonomisk;
 • Passar även för fågelskådning;
 • Utmärkt värde för pengarna.
Inconvénients
 • Bräckliga linsskydd;
 • Inte särskilt lämplig för kvinnor med små händer;
 • Lite tung.

2. Kikare för fågelskådning

Älskar du att åka på fågelskådningsturer? En bra kikare är viktig. Du behöver en kikare för att se fåglarna som rör sig på himlen eller gömmer sig i träden. Det första kriteriet att ta hänsyn till är därför förstoringen.
Vi rekommenderar en kikare med en förstoring på 8x-10x. Kikare med en förstoring på 8x ger bättre bildkvalitet. Resultaten är stabila och du får ett stort synfält. Men om du vill ha mer detaljer, köp en 10x kikare. Överskrid dock inte detta värde, för om du överskrider 10x kommer du att börja känna instabilitet. Detta kan få konsekvenser för din observation.
Det andra kriteriet är objektivets storlek. 42 mm och 50 mm är mycket populära för fågelskådning. Diametern är tillräcklig för att ge dig en fantastisk tittarupplevelse. En annan faktor som inte bör underskattas inom ornitologin är skymningsindexet. Du kommer ofta att få uppleva att du observerar fåglar i skymningen. Helst bör man använda en kikare med en skymningsgrad på 20 eller högre. Slutligen bör du också uppmärksamma fokuseringssystemet. En försening i anpassningen kan påverka din observation. Välj en kikare med snabbfokusfunktion.
Vi har valt ut tre fågelkikare för dig.

ZEISS Terra ED 8×42

Zeiss Terra Ed Jumelles Vert/Noir 8 x 42
524,15 €
(Au: 12 October 2022 11h21 - Détails)
Visa på Amazon *
(* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
×
Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

Även om du är en kikareentusiast har du säkert redan hört talas om ZEISS-märket. Märket har varit framgångsrikt på marknaden för kikare i flera år. Idag ska vi presentera en kikare 8×42 med ED-linser från Terra-serien. Det är en mycket populär produkt för fågelskådare.
Denna kikare är idealisk för naturobservationer. Terra ED 8×42 erbjuder mer än tillfredsställande optisk precision. Du kommer inte att ha några problem med att se fåglar i rörelse. Linserna har en hydrofobisk beläggning i flera lager. Linserna släpper alltså igenom 88 % av ljuset. Du får alltid ljusa och tydliga bilder när som helst på dygnet. Som du kan se är ZEISS Terra ED utrustad med ett 42 mm objektiv. Den här storleken är lämplig för fågelskådning i skymningen. Terra ED 8×42 är också utrustad med ett stort fokuseringshjul. Detta fokuseringssystem är en stor fördel, eftersom det gör att du kan få en skarp bild med bara några få rörelser.

Points forts
 • Vattenresistent upp till 100 mbar;
 • Kvävefylld för högre effektivitet;
 • Robust;
 • Snabbt fokus.
Inconvénient
 • Kraftig för långvarig användning.

NIKON PROSTAFF 7s 10X42

(* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
×
Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

NIKON PROSTAFF 7s 10X42 kikare är en av Nikons mest ikoniska modeller. De konkurrerar med kikaren 10×50 DPS-I från Olympus. Enligt flera experter är detta NIKON PROSTAFF 7s 10X42 till och med bättre än 10×50 DPS-I.
Nikons Prostaff 7s-serie har ett sofistikerat optiskt system som gör att du kan få bilder av mycket hög kvalitet. Dess vikt på 460 g är en stor fördel för dem som älskar att titta på fåglar. De lämpar sig också för andra aktiviteter, t.ex. safari. Nikon har integrerat ett fokuseringssystem som är mycket lätt att hantera.
När det gäller objektivets kvalitet har du nytta av ekologiska flergångslinser. Bildernas upplösning är utmärkt tack vare faskorrigeringen på prismorna. För ökad komfort erbjuder Nikon ögonmusslor i gummi. På tal om gummi finns detta material också runt kikaren. Detta hölje ökar motståndskraften mot stötar.

Points forts
 • Utmärkt kvalitet;
 • Lätt att använda;
 • Stötbeständig;
 • Lättvikt.
Inconvénients
 • Dyrare än andra produkter i samma sortiment;
 • Hellre klassisk design.

Bushnell kikare 10×50 powerview

(* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
×
Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

Följande kikare ingår i Powerview-serien från Bushnell. Vi har valt den här produkten för personer som älskar att titta på sällsynta fåglar. Om du behöver kamouflage för att se djur eller fåglar i deras naturliga miljö är den här kikaren något för dig. Med sitt 50 mm objektiv och sin 10x förstoringsfaktor kan du njuta av dina observationer på långa avstånd. Powerviews 10×50 ger utmärkt ljusstyrka även på mycket långa avstånd. Bushnell erbjuder fällbara ögonmusslor för att göra det bekvämare för dig.
När det gäller linsernas kvalitet har den här modellen ett Porroprisma med BK-7-linser i flera lager. Det kan sägas att dessa glasögon inte har några sofistikerade egenskaper. De erhållna resultaten är dock acceptabla inom ornitologin. Särskilt om du gör dina observationer under dagen.

Points forts
 • Överkomligt pris;
 • Utmärkt bildkvalitet på långa avstånd;
 • Camouflage-design.
Inconvénients
 • Vikten har betydelse för hanteringen.

3. Kikare för barn

Om du vill ge ditt barn en kikare bör du överväga att välja kikare för barn på ett annat sätt. Det första urvalskriteriet är den ålder som rekommenderas av tillverkaren. Barnkikare har särskilda tekniska egenskaper som varierar beroende på ålder. Det är därför mycket viktigt att följa rekommendationerna om du vill att ditt barn ska få en bra tittarupplevelse.
För det andra bör du tänka på att vikten kan påverka kikarens grepp. Välj lätta kikare, eftersom barn är mindre motståndskraftiga mot trötthet än vuxna. När det gäller de tekniska egenskaperna räcker det med en förstoring på mellan 2x och 8x. Ge aldrig ditt barn en kikare med hög förstoring, eftersom det kan påverka ögonen. Och framför allt bör du undvika att ge dina barn kikare för vuxna. Slutligen är den idealiska linsdiametern mindre än 30 mm.
För att göra ditt köp enklare har vi valt ut tre kikare för barn åt dig.

Giftinthebox8 x 21

(* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
×
Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

Vill du ge ditt barn tvillingar? Det här är en kompakt modell som är utformad speciellt för barn. Denna Giftinthebox-kikare har en 8x förstoring och en 21 mm objektivlins. Dessa funktioner är idealiska för barn i åldrarna 3-12 år, särskilt de som börjar utveckla ett intresse för observation. Det bör noteras att denna produkt inte är en leksak.
Denna Giftinthebox 8×21 är utrustad med ett fallskydd. Dessutom har den även halkskyddade ränder för att förhindra att de faller ur händerna på ditt barn. Barn har också nytta av ögonskydd av gummi. Kort sagt finns det ingen risk för att ditt barn ska skadas med Giftinthebox 8×21.
Du kan ta med den överallt: på en resa, på en vandring, på naturutflykter osv. Det är till och med möjligt att använda den inomhus. Slutligen är de lätta att utveckla även för små barn. BK 4-linserna ger också ljusa bilder.

Points forts
 • Ergonomisk för barn från 3 till 12 år;
 • Pris tillgängligt för alla;
 • Hög prestanda för alla typer av aktiviteter.
Inconvénient
 • Finns endast i 4 färger.

Monte Stivo® Junior 8×21

(* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
×
Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

Det här är ännu en perfekt kikare för små upptäcktsresande i åldrarna 4-12 år. Experterna på Monte Stivo har sett till att barnen får kikare som passar för alla utomhusaktiviteter. Denna Stivo Junior Monte passar lätt i barnens händer. De flesta kikare justeras med ett tumhjul, men den här modellen har också en enkel fokuseringsknapp.
För säkerheten har kikaren en halkfri yta och en gummibeläggning för att skydda ögonen. Monte Stivo har också tänkt på barn som bär glasögon. För det senare är det bara att fälla ner gummibeskyddarna och så är det klart. Observera dock att denna typ av produkt endast bör användas i närvaro av en vuxen.
Slutligen levereras denna barnkikare med ett antal gåvor som säkert kommer att glädja ditt barn ännu mer: förstoringsglas, tyg, klistermärken, bältesväska osv.

Points forts
 • Bra finish;
 • Mycket populär bland barn;
 • Lämplig för glasögonbärare.
Inconvénient
 • Justeringen är för känslig.

EUTOYZ 8×21

(* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
×
Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

Den här EUTOYZ 8×21-kikaren är avsedd för barn över 6 år. Den är faktiskt mycket speciell, eftersom även vuxna kan använda den utan bekymmer. BaK 4-linsen har en flerskiktsbeläggning. Det innebär att linserna släpper igenom 100 % av ljuset som de fångar. Den här modellen är tillverkad av högkvalitativa material. Det finns en gummisköld för att skydda barnens ögon och ansikte. Dess 21 mm-lins är också skyddad av en gummibeläggning så att linserna inte skadas om ditt barn tappar kikaren.
Vi beslutade att presentera den här produkten för dig på grund av dess ergonomi. Dess handtag är faktiskt patenterat av varumärket Eutoyz. Därför kan du vara säker på att den ger ditt barn en fantastisk upplevelse av hanteringen. Dessutom väger de bara 170 g.

Points forts
 • Patenterat ergonomiskt handtag;
 • Lättviktig, men stöttålig;
 • Lämplig för många aktiviteter;
 • Bra bildkvalitet.
Inconvénients
 • Inte lämplig för små barn;
 • Lite svårt för barn att fokusera.

4. Astronomisk kikare

Älskar du att titta på himlen med kikare? Vi förstår dig. Känslan är helt magisk. Det finns inget vackrare än att dricka te på terrassen medan man tittar på himlen med en kikare monterad på ett stativ. För att du ska få en bra upplevelse, här är kikarens funktioner som du bör tänka på.
Vi rekommenderar att du börjar med en kikare på 10 x 50. De här modellerna kräver ännu inget stativ, men ger redan tillfredsställande resultat. Med en 10×50 kan du också lära dig grunderna i astronomi. Dessutom kan du använda kikare för fågelskådning med ett stort synfält.
När du har lärt dig grunderna går du sedan uppåt i skalan. Byt ut din 10×50-kikare mot en 15×70- eller 10×60-kikare. Det finns inget som hindrar dig från att köpa en 20×80 eller till och med en 25×100. Kom bara ihåg den regel som redan nämnts flera gånger i den här guiden: över 12x är det nödvändigt att använda ett stativ. Du kanske har märkt att du behöver ett stort objektiv för att observera himlen.
Kikarens pris, storlek och vikt beror på funktionerna. Tänk därför noga på dina behov innan du väljer. För att göra ditt köp enklare, här är tre astronomiska kikare som kan intressera dig.

Celestron 71008 SkyMaster Kikare 25 x 70

17%
Celestron SkyMaster 25×70
162,73 €
134,58 €
(Au: 20 December 2022 2h04 - Détails)
Visa på Amazon *
(* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
×
Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

Vi har valt ut följande par kikare för att tillfredsställa alla som älskar himmelsobservationer. Denna Celestron 71008 SkyMaster är en av de mest prisvärda astronomiska kikarna på marknaden idag. Tycker du att kikare för astronomi alltid är väldigt dyra? Det finns flera tillverkare som försöker erbjuda bra produkter till priser som alla har råd med.
Följande modell har ett 70 mm storformatobjektiv. Denna diameter fångar maximalt ljus även på mycket mörka platser. Du får alltid en ljus och högkvalitativ bild. Dess 25x förstoring ger dig en utmärkt observationsupplevelse på natten eller i skymningen. Denna Celestron 71008 SkyMaster kan placeras på ett stativ.
Celestron erbjuder dig ett stort fokuseringshjul. Med bara några få rörelser kan du få en skarp bild. Ögonen kan fällas ner för glasögonbärare.
På det hela taget har denna kikare inga innovativa funktioner, men den gör att du kan observera himlen i lugn och ro. Dessutom är det bara resultaten som räknas. Det är omöjligt att bli besviken på den här kikaren.

Points forts
 • Prisvärt pris, men utmärkt bildkvalitet;
 • Idealisk produkt för nybörjare inom astronomi;
 • Lätt att använda.
Inconvénients
 • Kikare för enkel för experter;
 • Svårt att hålla utan stativ.

ESSLNB Kikare 12×50

(* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
×
Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

Har du lärt dig de grundläggande begreppen om himmelsobservation? Vill du öka kraften i din kikare? Uppgradera till en ESSLNB 12×50 kikare. Med den här modellen kan du få ännu fler känslor.
Observera att även om denna kikare har en förstoringsfaktor på 12x är bilderna fortfarande stabila och av hög kvalitet. Bildernas noggrannhet är exceptionell. Dess 50 mm-lins är belagd med en grön flerskiktsfilm. Det senare spelar en viktig roll för bildernas stabilitet. ESSLNB använder BaK 4 för linserna. Som redan nämnts i den här guiden är den här typen av objektiv mycket effektiv.
Du kan också montera kikaren på ditt tak. Detta är en väderbeständig modell. Eftersom vi lever i den digitala tidsåldern har den här kikaren en funktion som kanske tilltalar dig. Vi erbjuder dig en justerbar smartphone-adapter. Hur fungerar det? Med den här enheten kan du filma eller ta bilder med kikaren.

Points forts
 • Utrustad med justerbara ögonmusslor i gummi;
 • Ergonomiskt centralt fokuseringshjul;
 • Lättviktig och vattentät.
Inconvéniets
 • Installationen av telefonfästet är lite komplicerad för nybörjare;
 • Dyrare jämfört med andra 12×50-modeller på marknaden.

Omegon Nightstar 20+40×100 kikare

(* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
×
Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

Vill du köpa kikare av professionell kvalitet? Följande modell är för dig. Detta par Nightstar 20+40×100 kikare från Omegon är en gigantisk modell med otrolig prestanda. Till och med designen säger en hel del. Vi vill informera dig om att denna produkt inte är avsedd för amatörer.
Den har ett optiskt system med tre linser som förbättrar färguppfattningen även i svagt ljus. Experter anser redan att de är halvapokromatiska tvillingar. Den här kikaren är utrustad med en okularanslutning. Därför kan du välja längden på ditt okular. Vi rekommenderar fortfarande att du inte ökar förstoringsfaktorn över 100x. Dessutom levereras den redan med två par okular (20x och 40x).

Points forts
 • Oklanderlig bildkvalitet;
 • Mångsidig kikare;
 • Lätt att hantera.
Inconvénients
 • Vikt: 8 kg
 • Dammkänsliga objektiv.

5. Kikare för mörkerseende

Detta är en något mer komplicerad typ av kikare att välja. Nattkikare fungerar faktiskt annorlunda än andra kikare. De gör det möjligt för dig att se ämnena mer detaljerat under dagen. De ger dig också möjlighet att se på natten eller på mörka platser. Men hur fungerar det?
På natten tränger infrarött ljus och ljus från månen eller stjärnorna in i linsen. Protonerna omvandlas sedan till elektroder. Ett elektroniskt system förstärker dessa elektroder för att ge blixtar. Och det är dessa blixtar som skapar en klar och tydlig bild. Därför är mörkerkikare utrustade med ett batteri eller ett batteripaket för den elektroniska delen.
Först väljer du enligt din användning. Nattkikare tenderar att vara dyrare än andra typer av kikare. Det är alltså ingen idé att köpa en kikare för 2 500 euro om du ska använda den i ett icke-professionellt sammanhang.
I dag har systemet som används i mörkerkikare utvecklats avsevärt. Det finns fyra generationer på marknaden. Den första versionen är allmänt tillgänglig på Internet. Dessa kikare är avsedda för fritidsaktiviteter som airsoft. Den andra generationen är idealisk för personer som älskar att titta på djur på natten. Den tredje generationen är avsedd för jägare och säkerhetsvakter. Slutligen finns den fjärde generationen, som är mycket dyr men av mycket hög kvalitet.
Låt oss nu gå in i detalj på de viktiga funktionerna som är viktiga att känna till. Först och främst måste du veta att kikare för mörkerseende inte har någon hög förstoringsfaktor. Om du överskrider 6x börjar bilderna förlora i kvalitet, särskilt när det gäller tydlighet. Vi rekommenderar en 3x till 5x kikare.
Som vanligt ger vi dig våra tre bästa kikare för mörkerseende.

Nightfox – 119V kikare med mörkerseende

(* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
×
Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

Som en början på rekommendationen om kikare för mörkerseende presenterar vi denna uppladdningsbara Nightfox. Den här modellen har en räckvidd på 70 meter på natten. Du behöver inte använda händerna eftersom de sitter över huvudet med en sele. En perfekt modell för airsoft. För en bättre känsla och effektivitet under dina spel rekommenderar vi att du använder en 10 W infraröd lampa.
När det gäller de tekniska specifikationerna har Nightfox nattseende en förstoringsfaktor på 1x. Dessutom kan du använda 2x digital zoom. Elektroniken drivs av ett uppladdningsbart litiumbatteri. Du kan njuta av 3 timmars drifttid när batteriet är fulladdat.
Den största fördelen med denna produkt är priset. Välj denna kikare om du har en liten budget. Förhållandet mellan pris och kvalitet är tillfredsställande.

Points forts
 • Bra värde för pengarna;
 • Lätt och praktisk;
 • Lätt att använda.
Inconvénients
 • Kikare för amatörer;
 • Liten synvinkel.

ESSSLNB Monokulär nattseende 5X40

(* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
×
Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

Letar du efter ett verktyg för mörkerseende för jakt, utomhusobservation, fiske etc.? ? Vi presenterar denna monokulära mörkerseende från ESSSLNB. Den har en 5x förstoring och en 40 mm lins. Linsen på denna lins har en flerskiktsbeläggning.
I totalt mörker aktiverar ett automatiskt utlösande system IR-belysningen och förstärkarna för halvljuset. Detta gör att du kan få tydliga och ljusa bilder. Du behöver dock inte slå på strålförstärkarna om du har en svag ljuskälla, t.ex. månen eller stjärnorna. Sätt helt enkelt ditt mål i förhållande till ditt mål.
Du kommer också att dra nytta av en ergonomisk dioptrijustering. Okularet är tillverkat av gummi och kan enkelt anpassas till ögat. Elektroniken drivs av ett uppladdningsbart litiumbatteri.
Men det är inte allt. Den här monokulära mörkersikten har ytterligare en funktion som kan intressera dig. Du kan spela in videor eller foton med denna ESSSLNB monokular. Dina inspelningar lagras på ett micro SD-kort.

Points forts
 • Lätt att hantera;
 • Har flera funktioner;
 • Lämplig för flera typer av aktiviteter.
Inconvénients
 • Bruksanvisningen är inte på franska;
 • Synvinkeln är lite liten.

Landove Night Vision Kikare7x31

(* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
×
Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

Letar du efter mer sofistikerade kikare för mörkerseende? Den här modellen passar dig. Vi presenterar Landove 7×31 digitala mörkerkikare. I många recensioner, tester eller beskrivningar på Internet kan du se att den här modellen är utformad för nattjakt. Vi rekommenderar den dock för alla typer av nattliga aktiviteter.
För att se bilderna under natten har du en 2” TFT LCD High Definition-skärm till ditt förfogande. Denna nattkikare har också en videokamera. Den har effektiv IR-belysning för ett avstånd på 400 meter i totalt mörker.
Objektivet på 31 mm är utrustat med ett patenterat filter. De bilder som erhålls med denna kikare är helt enastående. Dessutom har du tillgång till en 7x förstoringsfaktor och en 2x digital zoom. Den är en av de mest vidvinkliga kikarna för mörkerseende tack vare sitt 9° synfält.
Det är inte heller ovanligt att folk använder den som en infraröd övervakningskamera. Den här modellen kan faktiskt anslutas till en TV-skärm.

Points forts
 • HD och mycket exakta bilder;
 • Videoinspelning ;
 • Vidvinkel.
Inconvénients

  6. Kikare för jakt

  Jakten har lockat allt fler människor under de senaste åren. Är du en av dessa personer? Du vet alltså att en kikare är ett av de viktigaste tillbehören för denna aktivitet. Hans val ska inte tas lättvindigt. Hur gör man då?
  En förstoring mellan 7x och 10x är tillräcklig. Sök inte efter en kikare med hög förstoring för att undvika att det påverkar användarkomforten. Som vi ständigt säger orsakar en stor förstoringsfaktor skakningar. Dessutom får linsens diameter inte överstiga 42 mm. Välj antingen 40 mm eller 42 mm. Över 42 mm är objektivet tungt, vilket påverkar hanteringen av kikaren. Vi rekommenderar flerväggiga linser för att undvika bländning och för att göra bilderna tydligare.
  En kikare med stort synfält är också att föredra. Under din jaktresa kommer du att märka att detta är något du måste ta på allvar för att kunna spåra rörliga mål. Kom dock ihåg att ju bättre kikaren är, desto tyngre är den. Högklassiga jaktkikare kan väga upp till 1 kg eller mer. Detta är en faktor som du inte får glömma bort om du är ute på jakt under en hel dag.
  Här är en jämförelse av tre jaktkikare för att underlätta ditt köp.

  Celestron 71332 DX Nature 8×42

  29%
  (* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
  ×
  Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.com/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

  Det här är en kikare som passar jaktentusiaster. Dessa Celestron 71332 DX Nature är faktiskt perfekta för alla utomhusaktiviteter. De är utrustade med BaK-4 premiumprismalinser. Linserna är utrustade med en flerskiktsbeläggning. De resulterande bilderna är därför ljusa. Dessutom kan du dra nytta av en 8x förstoring. Även om djuren är i rörelse har du inga problem att följa dem. Dessutom ger 42 mm linsdiameter en bred synvinkel.
  Observera att dessa kikare också är fyllda med kväve. Detta kriterium är till stor hjälp när du jagar i skogen. Slutligen erbjuder Celeston justerbara öglor. Därför kan de användas av glasögonbärare.
  På det hela taget har dessa jaktkikare klassiska, men effektiva alternativ. Därför är de tillgängliga för alla. Pris-prestandaförhållandet är därför dess största fördel. Dessutom gör dess vikt på 790 g den också till den bästa allierade för jägare.

  Points forts
  • Utmärkt värde för pengarna;
  • Enkelt, men effektivt;
  • Bilder av hög kvalitet.
  Inconvénients

   ESSLNB jaktkikare 8X42

   (* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
   ×
   Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

   Om du letar efter en professionell kikare för jakt är den här modellen perfekt för dig. Detta är en 8×42 kikare från ESSLNB. Denna kikare är lämplig för sportjakt. För att hjälpa dig diskuterar vi alla alternativ som kan hjälpa dig under dina jaktresor.
   För det första bör du veta att även om du använder 8x förstoring är bilderna alltid stabila. Du kommer aldrig att känna dig skakig eller yr. Linsen är också belagd med en 22 mm grön film. Denna flerskiktsfilm är av stor betydelse för långtidsobservationer. På tal om linser är prismorna tillverkade av BaK-4. Alla dessa alternativ nämns för att berätta att kikaren kan användas även i svagt ljus.
   Denna kikare är också vattentät för användning i skogen. När du observerar kan du njuta av ett brett synfält. Fokusering sker med hjälp av en metallknapp. Sanningen att säga har ESSLNB gjort mycket forskning om den här produkten för att hjälpa jägare. Dessa jaktkikare är även utrustade med ett nyckelband för att kunna bäras.

   Points forts
   • Högupplösta bilder;
   • Kikare av professionell kvalitet;
   • Lämplig för andra aktiviteter.
   Inconvénient
   • Designen är för enkel.

   APEMAN 10X42

   APEMAN BC 100 10X42 är en av de mest populära professionella kikarna på marknaden. Märket använder BaK-4 för prismorna. Dessutom har linserna en FMC-beläggning i flera lager. Linsen släpper alltså igenom nästan 95 % av det ljus som den fångar. De resulterande bilderna är därför mycket skarpa och tydliga. Enkelt uttryckt får du högupplösta bilder.
   Denna BC 100-kikare kan användas i skymningen och i svagt ljus. Den är dock inte lämplig för användning på natten, dvs. i totalt mörker. Öglarnaär justerbara för att göra dig ännu gladare. De kan därför användas av glasögonbärare. När det gäller säkerhet är denna kikare gummibelagd för att skydda mot stötar.
   Om du gillar att ta bilder av vilda djur har den här modellen en hållare för din smartphone. Den här hållaren är kompatibel med alla typer av telefoner på marknaden. APEMAN BC 100 10X42 passar för många användningsområden.

   Points forts
   • Bra ljusstyrka;
   • Stabil bildkvalitet även vid maximal inzoomning;
   • Effektiva ögonskydd.
   Inconvénient
   • Komplex montering av telefonhållaren.

   7. Teaterkikare

   Teaterkikare eller operakikare samlas under ett namn: inomhuskikare. Det är en typ av kikare som är särskilt utformad för inomhusföreställningar eller evenemang. Sedan teaterns existens har kikare alltid betraktats som ett tecken på elegans. Design, färg och stil bör väljas i enlighet med din personlighet. Följande tekniska egenskaper bör beaktas:
   Teaterkikare används för att njuta av en föreställning. Vi rekommenderar en kikare med låg förstoring. Operaglasögon har i allmänhet en förstoring på 3x till 5x. Regeln är enkel: förstoringsfaktorn får inte överstiga 5x. Du behöver faktiskt inte se detaljerna på scenen. Det är faktiskt så ovanligt att du använder zoomfunktionen på ditt teaterteleskop.
   Förutom förstoring bör du välja en kikare med ett brett synfält. På så sätt kan du observera hela scenen och inte bara en del av den. Vi rekommenderar en kikare med ett synfält på 100-1000 m.
   Normalt bör dessa två kriterier vara tillräckliga för att välja din teaterkikare.
   Vi har valt ut tre teatertvillingar för dig:

   ESSLNB Kikare Theatre 4X30

   Det här vackra paret operaglasögon är perfekt för alla inomhusaktiviteter: opera, shower, teatrar osv. Du kan också använda den för att titta på hästkapplöpningar. Med 4x förstoring kan du se detaljerna närmare. Bildkvaliteten är oklanderlig tack vare 30 mm-objektivet. Dessutom har linserna en flerskiktsbeläggning. De kan fånga en stor mängd ljus även i svagt ljus.
   Klassisk och elegant är två ord som kan definiera denna ESSLNB 4×30-teater. Den vackra färgen passar in i alla dekorationer. Den passar också bra till många kläder.
   För fokusering har ESSLNB ett centralt fokuseringshjul. Den här kikaren är tillverkad av en aluminiumlegering och är stark och lätt jämfört med andra produkter i samma serie. Slutligen får du ett vackert guldhalsband och en liten väska att bära det i.

   Points forts
   • Elegant;
   • Solid;
   • Ljusa bilder och en bred synvinkel.
   Inconvénient
   • Lite svårt att fokusera.

   Aomekie Theatre kikare 3×25

   (* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
   ×
   Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

   Letar du efter klassiska och eleganta operaglasögon? Den här 3×25-modellen från Aomekie kommer garanterat att glädja dig. Linserna har förbättrats för att ge skarpa och tydliga bilder. Dessutom är den här modellen utrustad med ett centralt zoomhjul. Det är bara att rotera till vänster för att förstora bilden och till höger för att få en vidvinkel.
   När det gäller hantering finns ett vikbart handtag. Märket tillhandahåller också en liten bärväska med kikaren. För att vara uppriktig har vi valt den här produkten för dig eftersom den ger utmärkt valuta för pengarna. Den sobra designen gör att den passar in på alla platser: auditorium, teater, opera osv.
   Kort sagt är det en idealisk present till en opera- eller teaterälskare.

   Points forts
   • Lätt att använda;
   • Överkomligt pris;
   • Tillfredsställande kvalitet.
   Inconvénients

    Nikon 4×10 DCF

    Nikon 4x10 DCF Jumelles de théâtre Noir
    229,00 €
    (Au: 14 October 2022 12h35 - Détails)
    Visa på Amazon *
    (* = lien affilié / Source de l’image: Programme Partenaires Amazon)
    ×
    Les prix et la disponibilité des produits sont exacts à la date et à l'heure indiquées et peuvent être modifiés. Toute information de prix et disponibilité affichée sur https://www.amazon.fr/ au moment de l'achat s'appliquera à l'achat de ce produit.

    Nikon upphör aldrig att imponera på oss med sina kikare. Följande modell är en perfekt kombination av elegans, modernitet och kvalitet. Denna Nikon 4×10 DCF-modell är mycket lätt med en vikt på endast 65 g. Du kan ta med den överallt. Vi vill informera dig om att även om denna kikare är idealisk för inomhusbruk finns det inget som hindrar dig från att använda den vid hästkapplöpningar eller fotbollsmatcher.
    10 mm-objektivet ger dig skarpa och tydliga bilder, eftersom linserna är utrustade med flerväggigt glas.n För att fokusera har du en ring till ditt förfogande. Den senare har utformats noggrant för att förenkla användningen. Slutligen har de ett ögonavstånd på cirka 13,7 mm. Med det sagt är denna Nikon-kikare mycket lämplig för glasögonbärare.

    Points forts
    • Lätt och kompakt;
    • Enkelt fokus ;
    • Bilder av god kvalitet.
    Inconvénients

     Jumelles.com

     Kommentarer

     Lämna en kommentar

     Din kommentar kommer vid behov att revideras av webbplatsen.